Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Παρουσιάστηκε με επιτυχία και το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την «Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδας»

 



Εκεί στον ειδυλλιακό αύλειο  χώρο  της εκκλησίας της Αγίας Ερμιόνης στο λόφο των μύλων, με φόντο Ν.Α. το αρχαίο Ιερό της Χθονίας Δήμητρας και Β.Δ. το πολυθρύλητο φαράγγι «Καταφύκι» ή Μυκυριστέα - τοποθεσίες που αναφέρονται στον αρχαίο μύθο και στο βιβλίο, αρκετοί συμπολίτες μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν εκεί,  για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή.



Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε με αφορμή το νέο βιβλίο της συγγραφέας και φιλολόγου Μυρσίνης Γ. Σαμάρα σε μυθοπλάσία  από  τον  αρχαίο μύθο της άρπαγής της Περσεφόνης - κόρη της Δήμητρας και του Δία από τον Πλούτονα τον Βασιλιά του Κάτω Κόσμου (Άδη)

Την αφήγηση έκανε με παραστατικό τρόπο η ίδια η συγγραφέας, που την πλαισίωναν με  τη συμμετοχή τους οι  διοργανώτριες και εκπαιδευτικοί Βιβή Σκούρτη και Ελένη Βλάσση – πρόεδρος  και Ταμίας της Ε,Μ.Ε.


Παιδιά ντυμένα συμβολικά σε ένα μικρό σκέτς σχετικό με το θέμα, στη χθεσινή εκδήλωση

================================

Με ικανοποίηση παρατηρήσαμε, πως τα δύο προγράμματα  της Ε.Μ.Ε. τα παρακολούθησαν πολύ μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Οι μόνοι που απουσίαζαν οι αιρετοί του Δήμου μας και της Κοινότητας Ερμιόνης, πλην του κ. Ιωάννη Μαργέτα που πάντα τιμά τις εκδηλώσεις της Ε.Μ.Ε.

Γι’ αυτό άλλωστε, η δημοτική αρχή δεν τις συμπεριέλαβε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον  έδειξαν και οι αναγνώστες του blog για τα ρεπορτάζ μας, όπως καταγράφηκαν αριθμητικά,.

Και μια τελευταία επισήμανση:-> Έγιναν δύο εκδηλώσεις με αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα και ο Δήμος μας δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ!!! ….

Αυτό  μας λέει πολλά …

Πιστεύω, πως όσοι παρακολούθησαν αυτές τις εκδηλώσεις  και διάβασαν τις προηγούμενες αναρτήσεις μου  κατάλαβαν,  που σπαταλώνται τα χρήματα των δημοτών από τη δημοτική αρχή...  

===============================

Σημείωση - > Όπως αναφερθήκαμε πιο πάνω από την εκκλησία της Αγ. Ερμιόνης σε μικρή απόσταση Ν.Α. βρίσκεται η θέση που ήταν κτισμένο το Ιερό της Χθονίας Δήμητρας (Ιερός Ναός Ταξιαρχών) προστάτιδα των αγροτών και της γεωργίας  αυτών των χρόνων.  Αλλά περίπου και στην ίδια θέση στο χώρο της χθεσινής εκδήλωσης ήταν κτισμένο το ιερό της Θεάς Ήρας – προστάτιδα των νεονύμφων σύμφωνα με την παράδοση των αρχαίων χρόνων…

ΦΩΤΟ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

ΣΤΑΜ. ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: